Saopštenja


1 2 3 4 5 6 7 8 9 Next page
 • 23/09/2014 | Saopštenja

  Obaveštenje za korisnike

  Poštovani korisnici,

  Danas, oko 11h, došlo je do iznenadne energetske havarije celokupnog sistema na centralnoj lokaciji. Sistem je osposobljen u 12h i svi servisi normalno funkcionišu od 14h.

  Hvala na razumevanju.
 • 10/09/2014 | Saopštenja

  Regionalna konferencija - Digital 2014

  Orion telekom - Regionalna konferencija "Digital 2014"

  U hotelu Hyatt, 09.09.2014. godine, održana je regionalna konferencija pod nazivom „Digital -2014“. Samu konferenciju i tematiku, obeležio je prvi panel, na kome su između ostalih učesnika domaće telekomunikacione scene, ali i zemalja regiona, učesnici jasno stavili do znanja perspektive, legislativu, ograničenja i probleme sa kojima se susreću.

  U iznošenju mišljenja o perspektivi daljeg razvoja telekomunikacionog sektora, kao panelista, g-din Đinović, CEO kompanije Orion telekom, istakao je kao ključno, da je Orion telekom inovativan operater, koji je uvođenjem nekih novih usluga na tržište Srbije, povećao svoj profit, a smanjio troškove i dodao da je neophodno ulagati u razvoj telekomunikacione infrastrukture i u Srbiji i u Crnoj Gori, kako bi se razvile nove usluge.

  Dodao je i da se danas sve svodi na IP, te da će u nekom vremenu naš jedinstveni broj zameniti naša jedinstvena IP adresa, te da treba razmišljati i u tom smeru.

  Sam skup, otvorila je predsednica Skupštine Maja Gojković, koja je tom prilikom istakla da bi Beograd mogao biti regionalni centar za tu oblast. Takođe, naglasila je i da je Sektor informaciono-komunikacionih tehnologija jedna je od oblasti sa najvećim potencijalom za zapošljavanje mladih u Srbiji.

  Direktor "Telekoma Srbija" Predrag Ćulibrk izjavio je da su poslednjih nekoliko godina najveći konkurenti telekomunikacionim operaterima "over the top" provajderi (OTT), koji isporučuju video-sadržaj preko interneta, kao što su Majkrosoft, Gugl, Amazon, Vots-ap i ostali.

  Ivica Mudrinić iz "Dojče Telekoma" naglasio je da telekomunikacioni sektor treba nužno da se restrukturira prema OTT konkurentima i da ponudi još bolju uslugu od njih, jer OTT igrači svojim aplikacijama preuzimaju tradicionalnu funkciju i ulogu mobilnih telefona.

  Direktor "VIP-a" u Srbiji Dejan Turk istakao je da su telekomunikacioni operateri zabrinuti zbog inicijative ukidanja rominga u regionu i njegovog regulisanja po uzoru na EU i najavio da, ako se to desi, moralo bi doći do poskupljenja telekomunikacionih usluga na domaćem tržistu.

  Na skupu je istaknuto da telekomunikacioni operateri, da bi zadržali prihode, treba da se šire i u druge privredne delatnosti, kao što su sektor finansija, energetike, automobilske industrije, a "Telenor Srbija" je među prvima, već za sutra, najavio otvaranje svoje "Telenor banke" u Beogradu.

  Deo izlaganja gospodina Đinovića možete pogledati na sledećem linku.


  Više o konferenciji pogledajte na sledećim linkovima:

  http://www.svet.rs/top-vesti/digital-2014

  http://www.svet.rs/konferencije-i-akcije/digital2014-ove-fredheim-telekom-operaterima-veoma-je-tesko-da-naplate-svoje-usluge
 • 03/09/2014 | Saopštenja

  Ulica Otvorenog Srca

  Poštovani prijatelji,

  U ime Fondacije B92, pozivamo Vas da podržite manifestaciju “Ulica otvorenog srca”. Kompanija Orion telekom, kao prijatelj fondacije, prenosi u potpunosti saopštenje o predstojećem događaju, u nadi, da ćete I Vi pružiti podršku ovom zaista humanom projektu.

  Dragi prijatelji Fonda B92,

  Ove godine, tradicionalna manifestacija “Ulica otvorenog srca” imaće i svoje letnje izdanje,

  jer najmlađi, iz poplava ugroženih područja, nisu zaboravljeni.

  RDP B92 i Fond B92 u saradnji sa Ateljeom 212, Skupštinom grada Beograda,

  Turističkom organizacijom Beograda i Opštinom Stari grad, organizuju vanredno izdanje Ulice otvorenog srca.

  Tim povodom želimo da pozovemo Vaše zaposlene i Vas lično da u subotu (06.09.2014.) posetite Svetogorsku ulicu, “Ulicu otvorenog srca”,

  koju će u podne (12h) svečano otvoriti gradonačelnik Beograda, g. Siniša Mali.

  Kupovinom narukvice #poplavaljubavi, ili uplatom novčane donacije

  pomozite da najmlađi Valjevci, Obrenovčani, Svilajnčani i Paraćinci mogu ponovo da osete dečju radost.

  Više informacija o samom događaju možete saznati putem sledećih linkova i materijala iz priloga

  http://www.b92.net/embed/index.php?nav_id=893526

  http://fondb92.org/sr/naslovna.1.1.html


  S poštovanjem,
  Vaš Orion telekom


 • 02/09/2014 | Saopštenja

  Dobrovoljno davanje krvi

  Poštovani prijatelji,

  Upućujemo molbu da se priključite akciji dobrovoljnog davanja krvi za našeg kolegu Ljubu Miljkovića.

  Urgentno, potrebni su dobrovoljni davaoci krvi „B“ krvne grupe (rezus faktor nije važan),muškog pola, starosti do 60 godina!

  Ukoliko vaša krvna grupa odgovara, i ukoliko ste spremni da pomognete, molimo Vas da se javite Institutu za transfuziju krvi Srbije, ulica Svetog Save 39 na Vračaru. Prvo je potrebno proći testiranje za donaciju trombocita da bi se proverilo da li postoji poklapanje sa traženim uslovima za donaciju.

  Svakog radnog dana od 08:00 do 10:30h možete se prijaviti u Institutu za transfuziju krvi Srbije. Potrebno je naglasiti da je u pitanju donacija za Ljubu Miljkovića, identifikacioni broj - IB: 1975.

  Potreba za krvlju je urgentna, te Vas molimo, ukoliko ste u mogućnosti, da što pre reagujete.

  U ime Ljubine porodice i kompanije Orion telekom, najtoplije zahvaljujemo!

  Vaš Orion telekom


 • 21/05/2014 | Saopštenja

  Stanje infrastrukture na poplavljenim područjima - 21.05.2014.

  Poštovani prijatelji,

  U ime kompanije Orion telekom, još jednom želimo da zahvalimo na razumevanju i pomoći koju ste pružili ugroženima sa poplavljenih područja i našoj kompaniji.

  Orion telekom je ovih dana intenzivno radio na osposobljavanju svoje infrastrukture i vraćanje u pređašnje stanje. Dobra vest je da je veći deo infrastrukture osposobljen i na poplavljenim područjima, tako da je trenutno oko 97% Orion telekom infrastrukture potpuno u funkciji. Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana, osposobljena je infrastruktura na sledećim lokacijama:

  1.Bazne stanice tranzitnog saobraćaja - koje idu preko Obrenovca su ponovo aktivne: Ub,Orašac, Vukićevica, Radljevo,Grabovac, Mislođin, Brgule.

  2.Lazarevac – radi kompletna infrastruktura

  3.Svilajnac – radi kompletna infrastruktura

  4.Paraćin i Varvarin – radi kompletna infrastruktura

  5.Sečanj – radi kompletna infrastruktura

  Još jednom zahvaljujemo na podršci, pratite nas i na društvenim mrežama jer ćemo u skladu sa pristizanjem, nove informacije odmah objaviti.

  Vaš
  Orion telekom

 • 21/05/2014 | Saopštenja

  Orion telekom - Nova donacija za pomoć ugroženima

  Poštovani prijatelji,

  Kompanija Orion telekom, danas je donirala nova sredstva za pomoć ugroženim područjima.

  Reč je o novčanoj pomoći, u vrednosti od milion dinara, uplaćenih na namenski račun Vlade Republike Srbije. Da podsetimo, već 16.05.2014. godine, zaposleni kompanije Orion telekom donirali su flaširanu vodu, konzerviranu hranu, opremu za bebe i sl. u vrednosti od 100,000 dinara i službenim vozilima prebacili na dve lokacije - prijemni pukt MUP-a Srbije u ulici Omladinskih Brigada br. 31. i svratište za decu, bul. Arsenija Čarnojevića br. 145.

  Planiramo nove slične akcije o čijoj ćete realizaciji biti blagovremeno obavešteni.

  Srdačno,

  Vaš Orion telekom

  donacija1


  donacija2

  donacija3

 • 21/05/2014 | Saopštenja

  Orion telekom u saradnji sa fondacijom Prestolonaslednika Aleksandra

  Poštovani prijatelji,

  Danas je ekipa dobrovoljaca naše kompanije pomogla fondaciji Prestolonaslednika Aleksandra. Ustupljena su vozila kompanije Orion telekom, kojima je prebačena vredna humanitarna pomoć do prihvatnog centra Crvenog Krsta Srbija. Reč je o kamionu hrane, vode, sokova, sredstvima za higijenu i dezinfekciju ugroženim građanima Obrenovca. Detaljnije možete videti na ovom linku.

  Vaš Orion telekom

 • 20/05/2014 | Saopštenja

  Doniranje besplatnih telefonskih linija za bebac.com

  Poštovani prijatelji,

  bebac.PNG

  Orion telekom nastavlja sa pružanjem pomoći ugroženom stanovništvu. Ovaj put smo pomogli portalu www.bebac.com doniranjem besplatnih telefonskih linija za potrebu formiranja kriznog štaba za pomoć ugroženim roditeljima i njihovoj deci


  Uz pomoć Orion telekoma roditeljski portal “Bebac“ će prioritetno organizovati izmeštanje trudnica i roditelja sa malom decom iz kolektivnog smeštaja u privatan kako bi im se obezbedili kvalitetniji uslovi života u ovoj teškoj situaciji.“ Bebac“ će organizovati i call centar za pomoć svim trudnicama i roditeljima praktičnim savetima oko nege i očuvanja zdravlja najmlađih. Na zahtev portala, Orion telekom je momentalno odbrio donaciju deset paralelnih telefonskih linija.

  Donacija „Orion telekom“ ogleda se upravo u besplatnom telefonskom broju sa 10 paralelnih linija i celokupnom besplatnom telefonskom saobraćaju. Telefonske linije služiće za savetodavnu i stručnu pomoć roditeljima male dece u situacijama kada nisu u prilici da im pruže bezbrižan i siguran dom.

  Novi broj telefona BEBAC CENTRA ZA POMOĆ RODITELJIMA I DECI je 021/310 2000

  Molimo, u ime porodica sa malom decom, da informaciju sa ovim brojem telefona prenesete svim raspoloživim kanalima dalje, do onih, kojima je ovakav vid pomoći neophodan!

  Vaš Orion telekom

 • 19/05/2014 | Saopštenja

  Stanje infrastrukture na poplavljenim područjima

  Poštovani prijatelji,

  U ime kompanije Orion telekom, najpre želimo da zahvalimo na razumevanju i pomoći koju ste pružili ugroženima sa poplavljenih područja, ali i našoj kompaniji.

  Orion telekom, kao i sve kompanije u Srbiji, radi na osposobljavanju svoje infrastrukture, i trenutno stanje naše mreže na poplavljenim područjima je sledeće:

  1. Obrenovac - mreža Orion telekom za sada nije u funkciji

  2. Cer, Loznica, Koceljeva - Cer i Koceljeva su tokom jučerašnjeg dana osposobljeni i pušteni u rad, dok u Loznici za sada radi jedna bazna stanica. Za ostale bazne stanice očekujemo da će ubrzo biti puštene u rad.

  3. Lazarevac – bazne stanice u funkciji, osim par kranjih BS koje nemaju električno napajanje.

  4. Svilajnac – sve bazne stanice u funkciji.

  5. Paraćin i Varvarin rade sa povremenim prekidima zbog nestanka struje.

  6. Požega - jedna BS je van funkcije, zbog nestanaka električne energije.

  7. Sečanj - jedna BS je van funkcije, zbog nestanaka električne energije.

  Još jednom zahvaljujemo na podršci, pratite nas i na društveniim mrežama jer ćemo u skladu sa pristizanjem, nove informacije odmah objaviti.

  Vaš
  Orion telekom

 • 15/05/2014 | Saopštenja

  Prekidi u radu usled vremenskih nepogoda

  Poštovani korisnici,

  Obaveštavamo Vas, da deo naše mrežneinfrastrukture – WiFi, usled vremenskih neprilika i nestanaka struje upoplavljenim područjima Srbije, radi otežano ili je u privremenim prekidima.

  Ekipe kompanije Orion telekom je zajedno saostalim hitnim službama na terenu i ubrzano rade na otklanjanju nastalih problema.Na žalost, nismo u mogućnosti da damo precizne procene dužine otklanjanjanastalih problema, jer su neke lokacije radova pod zabranom pristupa lokalnihkriznih štabova iz bezbednosnih razloga.

  Ne očekujemo dalju eskalaciju problema,pogotovu ne na ostalim pristupnim tehnologijama. Ipak, ukoliko se narednih satioseti otežan saobraćaj, obaveštavamo Vas da je u pitanju preusmeravanjetelekomunikacionih resursa stavljenih u službu pomoći ugroženim područjimaširom Srbije.

  Zahvaljujemo na razumevanju, u nadi da će sevremenske prilike ubrzo stabilizovati.

  Oriontelekom

Za pomoć u korišćenju usluga i tehnička pitanja obratite se našem korisničkom servisu. Telefon: 011 4 100 100 Email: korisnicka.zona@oriontelekom.rs

© 2010 ORION Telekom. Sva prava zadržana.