Saopštenja


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Next page
 • 24/10/2015 | Saopštenja

  Najava prekida - Julino Brdo, Surčin, Boljevci - 29.10.2015.

  Poštovani korisnici,

  U četvrtak, 29.10.2015. godine, u vremenu između 06:00 i 07:30 časova ujutru, u pomenutim naseljima, postojeću opremu na baznim stanicama zamenićemo novom u cilju unapređenja i optimizacije mreže, na obostrano zadovoljstvo. Samo postavljanje i testiranje nove opreme iziskuje prekid svih servisa na pomenutoj teritoriji. Očekivano trajanje prekida servisa je 90 min.

  Molimo sve korisnike sa područja navedenih beogradskih naselja, koji će kratkotrajno biti onemogućeni da koriste naše usluge, za razumevanje.

  Srdačno,

  Vaš Orion telekom

 • 16/10/2015 | Saopštenja

  Najava prekida na teritorije Novog Sada – 23.10.2015.

  Poštovane prijatelji,

  U petak 23.10.2015. godine sa početkom u 0:30h ujutru, vršiće se testiranje redudantnih linkova, zbog čega će doći do prekida svih servisa na teritoriji Novog Sada. Očekivano trajanje prekida je 10 min.

  Molimo sve korisnike sa područja Novog Sada koji će kratkotrajno biti onemogućeni da koriste naše usluge, za razumevanje.

  Srdačno,

  Vaš Orion telekom

 • 01/10/2015 | Saopštenja

  Najava jednočasovnog prekida na teritorije grada Čačka – 08.10.2015.

  Poštovane prijatelji,

  U četvrtak, 08.10.2014. godine u vremenu između 06:00 i 07:00 časova ujutru, na lokaciji Čačak - Nemanjina 33, u cilju unapređenja i optimizacije mreže, postojeću opremu, zamenićemo novom. Samo postavljanje i testiranje novog UPS uređaja, iziskuje prekid svih servisa na pomenutoj teritoriji. Očekivano trajanje prekida servisa je 60min.

  Molimo sve korisnike sa područja grada Čačka koji će kratkotrajno biti onemogućeni da koriste naše usluge, za razumevanje i neophodnost najvaljenih unapređenja

  Srdačno,

  Vaš Orion telekom

 • 01/10/2015 | Saopštenja

  Najava prekida na teritorije grada Leskovca – 14.10.2015.

  Poštovane prijatelji,

  U sredu 14.10.2014. godine u vremenu između 3 i 6 časova ujutru, u cilju optimizacije i unapređenja mreže vršiće se zamena opreme, zbog čega će doći do prekida svih servisa na celoj teritoriji Leskovca. Očekivano trajanje prekida je 15min.

  Molimo sve korisnike sa područja grada Leskovca koji će kratkotrajno biti onemogućeni da koriste naše usluge, za razumevanje.

  Srdačno,

  Vaš Orion telekom

 • 29/09/2015 | Saopštenja

  Promena tarife prema mobilnoj mreži Italije

  Poštovani,

  Po osnovu redefinicije interkonekcijskih sporazuma sa telekomunikacionim operatorima, bili smo prinuđeni, da usvojimo odluku o korekciji cena saobraćaja prema mobilnoj mreži Italije.

  Delimično izmenjeni cenovnik prema mobilnoj mreži Italije stupiće na snagu od 01.11.2015. godine.

  Trenutno aktuelan cenovnik možete pogledati na ovoj Orion web strani.

  Kao i do sada, u navedene cene uračunat je PDV, cene su date po minuti razgovora, odnosno da navedena cena važi i za svaki sledeći započeti minut.

  Vaš Orion telekom

 • 09/09/2015 | Saopštenja

  Privremeno gašenje BN kanala

  Postovani korisnici,

  Zbog zaštite autorskih prava na području Republike Srbije, a na zahtev Prva TV koja je vlasnik TV prava nad nekim programskim sadržajima koji se emituju i na kanalu BN, ali za područje BiH, u zakonskoj smo obavezi da taj sadržaj učinimo „nevidljivim“ za naše korisnike.

  Učestali zahtevi za skremblovanjem sve više takvih programskih sadržaja, prevashodno upućenih od domaćih nacionalnih emitera doveli su naše korisnike u zabludu da u reemitovanju programa nekih kanala postoje tehničke smetnje. Po pravilu, u pitanju su bili programski sadržaji visoke gledanosti, koji posledično, izazivaju i nezadovoljstvo Vas, kao naših korisnika.

  Dakle, TV kanal BN će od danas biti privremeno uklonjen iz osnovne ponude naše IPTV. Razlog za takvu odluku nije tehničke, već pravne prirode na koje kompanija Orion telekom nema nikakvog uticaja, jer je samo reemiter linearnih programskih sadržaja na području republike Srbije.

  Kako bismo izbegli ovakve i slične probleme, odlučili smo da privremeno prekinemo reemitovanje navedenog kanala.

  Srdačno,

  Vaš Orion telekom

 • 26/06/2015 | Saopštenja

  Prekid emitovanja MKTV i H2 kanala

  Poštovani,

  TV kanal MKTV Sat na našoj, ali i na platformama ostalih kablovskih i IPTV distributera u Srbiji, već duže vreme ne emituje svioj program linearno i u kontinuitetu. Kako nam je saopšteno od strane ovlašćenog distributera sa Srbiju, u pitanju su tehnički problemi MKTV Sat oko otpremanja signala na satelit. Kanal ostaje i dalje na rezervisanom mestu na našoj IPTV, ali nemamo nikakvu informaciju kada ćemo imati kvalitetan i postojan signal.

  Emitovanje TV kanala History 2, trenutno je u prekidu. Razlog je konverzija prijemnih parametara od strane distributera, ali i fizičke zamene opreme za kvalitetan prijem signala kanala History 2. Na žalost, naručenu opremu, dobavljač nam nije isporučio u dogovorenom roku, tako da Vas molimo za razumevanje. Očekujemo da će problem prijema i reemitovanja signala ovog kanala biti rešen tokom naredne sedmice.

  Srdačno,

  Vaš Orion telekom

 • 09/06/2015 | Saopštenja

  NAMERNO izazvana havarija na optičkoj mreži Orion telekoma

  Beograd, 08. Jun 2015.Orion telekom, saopštenje za medije

  NAMERNO IZAZVANA HAVARIJA NA OPTIČKOJ MREŽI KOMPANIJE ORION TELEKOM – okvalifikovana kao „Uništenje javnih uređaja za telekomunikaciju”, podvode se pod dela diverzije i terorizma

  „Magistralni optički kabl kompanije Orion telekom, 06.06.2015. godine, oko 18:00h je namerno presečen na više mesta, u šahtu postojeće TT kanalizacije, ispod saobraćajnice „Gazela“, dok su optički kablovi drugih operatera u postojećoj TT kanalizaciji neoštećeni.

  U Orion telekomu tvrde da nema govora ni o kakvoj slučajnosti!


  Ovo je prvi put u istoriji kompanije Orion telekom, da je neko namerno isekao vidno obeležene optičke kablove, kako bi naneo štetu nama i našim korisnicima, a ne zbog materijalne koristi ili spora oko TT kanalizacije – istakao je Slobodan Đinović, CEO kompanije.

  Kako se dalje navodi, „u pitanju je jasan pokušaj da se destabilizuju i ugroze telekomunikacione veze mnogih državnih i finansijskih institucija, s obzirom da je kompanija Orion telekom, jedan od najvećih dobavljača telekomunikacionih usluga Vlade Srbije i njenih institucija“.

  Zbog svih ovih činjenica nadležni istražni organi ovo delo su okvalifikovali kao „uništenje javnih uređaja za telekomunikacije“, što se podvodi pod dela diverzije i terorizma.“

  Pošto je Orion telekom prošle godine usvojio 3 ISO standarda –od kojih jedan konkretno „Sistem menadžmenta poslovnog kontinuiteta“, koji je i implementiran upravo zbog ovakvih i sličnih scenarija, preventivnim merama, sve državne i institucije od javnog značaja, su automatski preusmerene na redudantne linkove naše kompanije i nesmetano su nastavile da funkcionišu.

  Za približno 140 velikih kompanija i za više hiljada privatnih korisnika koji su zavisni od pomenutog optičkog kabla, servisi su vraćani po prioritetima u skladu sa SLA ugovorima.

  Kompanija Orion telekom se bez krivice, ipak, izvinjava svim svojim korisnicima koji su osetili posledice ove namerno izazvane havarije!

 • 18/04/2015 | Saopštenja

  Informacije u vezi prekida na WIFI mreži

  Poštovani korisnici,

  Zbog neočekivanih problema u radu jednog od naših nadprovajdera, u periodu od 21:00 sat 17.04.2015. do 10:30 sati 18.04.2015. godine, došlo je do otežanog prenosa internet podataka, kod korisnika koji su koristili Orion Internet preko naše bežične mreže u pojedinim delovima Beograda.

  U pomenutom periodu
  usluge fiksne telefonije i Orion IPTV-a radili su potpuno nesmetano.

  U međuvremenu, svi problemi su otklonjeni intervencijom naših ekipa i preusmeravanjem saobraćaja ka našim back-up nadprovajderima
  . U ovom trenutku, sve naše usluge u potpunosti funkcionišu bez smetnji.

  Ovim putem vam se izvinjavamo zbog nastalih poteškoća u korišćenju Orion interneta usled
  tehničkog problema nadprovajdera.

  Još jednom
  vam se zahvaljujemo na razumevanju i ukazanom poverenju.

  Srdačno,
  Vaš Orion telekom
 • 17/03/2015 | Saopštenja

  Nova hosting ponuda

  Poštovani korisnici,

  Zahvaljujemo se na poverenju koje nam svakodnevno ukazujete.

  Paralelno sa unapređivanjem novih programskih sadržaja, infrastrukturne mreže, Orion telekom je radio i na unapređenju hosting servisa u cilju podizanja zadovoljstva svojih klijenata i korisnika.

  U skladu sa potrebama savremenog poslovanja obaveštavamo vas da je došlo do izmena cenovnika hosting usluga, uslova korišćenja hosting usluga i ugovora o pružanju hosting usluga, kao i usluga registracije domena, koje smo prilagodili i unapredili aktuelnim tržišnim uslovima.

  Od 17.03.2015. godine za sve korisnike hosting usluga naše kompanije važiće nova hosting ponuda.

  Opise usluga i servisa možete pogledati na našem sajtu i na našim prodajnim mestima.

  Vaš Orion telekom

Za pomoć u korišćenju usluga i tehnička pitanja obratite se našem korisničkom servisu. Telefon: 011 4 100 100 Email: korisnicka.zona@oriontelekom.rs

© 2010 ORION Telekom. Sva prava zadržana.