Saopštenja


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next page
 • 18/04/2015 | Saopštenja

  Informacije u vezi prekida na WIFI mreži

  Poštovani korisnici,

  Zbog neočekivanih problema u radu jednog od naših nadprovajdera, u periodu od 21:00 sat 17.04.2015. do 10:30 sati 18.04.2015. godine, došlo je do otežanog prenosa internet podataka, kod korisnika koji su koristili Orion Internet preko naše bežične mreže u pojedinim delovima Beograda.

  U pomenutom periodu
  usluge fiksne telefonije i Orion IPTV-a radili su potpuno nesmetano.

  U međuvremenu, svi problemi su otklonjeni intervencijom naših ekipa i preusmeravanjem saobraćaja ka našim back-up nadprovajderima
  . U ovom trenutku, sve naše usluge u potpunosti funkcionišu bez smetnji.

  Ovim putem vam se izvinjavamo zbog nastalih poteškoća u korišćenju Orion interneta usled
  tehničkog problema nadprovajdera.

  Još jednom
  vam se zahvaljujemo na razumevanju i ukazanom poverenju.

  Srdačno,
  Vaš Orion telekom
 • 17/03/2015 | Saopštenja

  Nova hosting ponuda

  Poštovani korisnici,

  Zahvaljujemo se na poverenju koje nam svakodnevno ukazujete.

  Paralelno sa unapređivanjem novih programskih sadržaja, infrastrukturne mreže, Orion telekom je radio i na unapređenju hosting servisa u cilju podizanja zadovoljstva svojih klijenata i korisnika.

  U skladu sa potrebama savremenog poslovanja obaveštavamo vas da je došlo do izmena cenovnika hosting usluga, uslova korišćenja hosting usluga i ugovora o pružanju hosting usluga, kao i usluga registracije domena, koje smo prilagodili i unapredili aktuelnim tržišnim uslovima.

  Od 17.03.2015. godine za sve korisnike hosting usluga naše kompanije važiće nova hosting ponuda.

  Opise usluga i servisa možete pogledati na našem sajtu i na našim prodajnim mestima.

  Vaš Orion telekom

 • 26/02/2015 | Saopštenja

  Najava korekcije cena

  Poštovani korisnici,

  Želimo da vam se zahvalimo na poverenju koje nam svakodnevno ukazujete.

  Težnja Orion telekoma, je zadovoljan korisnik koji može i treba da iskaže svoje mišljenje i želje. Analizirajući vaše želje, pretezno usmerene na programsku ponudu naše IPTV, obezbedi smo 10 novih atraktivnih TV kanala.

  Kanali, poput Da Vinchi Learning, History2, AMC, Food & Network i TV Hram već su u okviru naše osnovne TV ponude.

  U narednih nekoliko dana, osnovni paket će biti obogaćen sledećim kanalima: TV Ultra, TV Mini Ultra, TV Grand, TV N1 i TV Cinemania. U pripremi je i HD paket, kao i set dodatnih IPTV usluga.

  Paralelno sa obezbeđivanjem novih programskih sadržaja, Orion telekom je unapredio i svoju infrastrukturu. Ističemo, da smo ekskluzivnim partnerstvom sa kompanijom Cambium Networks ušli u izgradnju i konverziju naše WiFi mreže, sa ciljem podizanja još veće stabilnosti i brzine bežičnog Internet pristupa.

  Aktuelni tržišni uslovi i proširenje ponude programskog sadržaja osnovnog paketa IPTV, rezultirali su delimičnom korekcijom cena.

  Od 01.03.2015. godine, za nove korisnike usluga naše kompanije, važiće delimično izmenjen cenovnik.

  Opisi usluga i servisa, uslovi korišćenja i cene, za sve nove korisnike biće objavljeni na našem sajtu od 02.03.2015.godine

  Zahvaljujemo Vam na poverenju i podršci.

  Vaš,

  Orion telekom

 • 11/02/2015 | Saopštenja

  Orion telekomu dodeljeni ISO sertifikati

  dodela_sertifikata.jpg
  Na svečanoj dodeli ISO sertifikata kompaniji Orion telekom, postavljeni su novi temelji
  u standardizaciji domaćih kompanija i time staju rame uz rame stranim kompanijama koje dolaze na tržište Srbije, trudeći se da ravnopravno učestvuju na tržištu ne samo Srbije već i regiona.

  dodela_sertifikata.jpg
  Na ovom događaju, pored predstavnika sertifikacionog tela SGS-a, predstavnika EBRD-a, FIC-a, AmCham-a itd. prisutni novinari su upoznati i sa detaljima tendera Vlade Srbije za nabavku i distribuciju besplatnih STB uređaja za socijalno ugrožene kategorije, u skladu sa najavom početka digitalizacije TV signala u Srbiji.

  Saopštenje za medije možete pročitati na sledećem linku.

  Orion telekom

  sgs.jpg • 06/02/2015 | Saopštenja

  Orion telekom - Donatorska večera za pomoć deci iz Zvečanske

  Donatorska večera za pomoć deci u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu i Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju "Sremčica", održana je u Beogradu i tom prilikom je prikupljeno oko 100.000 evra u novcu i robi.

  Domaćin Donatorske večere bilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, uz podršku Ministarstva privrede i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Alekasandar Vulin rekao je da su donatori pokazali da brinu o deci i omladini.

  Ministar privrede Željko Sertić istakao je da svaki dinar uložen u mališane kojima je pomoć potrebna, nije samo materijalna vrednost već je mnogo više od toga.

  Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine Tatjana Matić zahvalila se donatorima "što su u izazovnim vremenima dali svoj doprinos".

  Donatorskoj večeri, pored predstavnika domaćih i stranih kompanija, prisustvovao je i predstavnik kompanije Orion telekom, direktor marketinga, g-din Davor Sakač.

  „Orion telekom je mlada ali društveno odgovorna kompanija. Izuzetno nam je drago što smo večeras bili ovde, kako bi i Orion telekom dao svoj doprinos zajedničkoj akciji nekoliko ministarstava, koja je okupila brojna i zvučna imena domaće privrede. Posebno ističem, da je Orion telekom i u dosadašnjem radu na polju društvene odgovornosti, posebnu pažnju posvećivao deci, njihovim potrebama i srećnom detinjstvu!“

 • 29/01/2015 | Saopštenja

  Novi kanali u osnovnoj IPTV ponudi

  Poštovani korisnici,

  Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da su od danas u osnovnoj Orion IPTV ponudi tri potpuno nova TV kanala.
  Reč je o:

  • food_networkFood Network – Food Network pruža svež pristup sadržaju posvećenom kulinarskom umeću. Dostojan je pandam kanalu Kitchen 24, koga preti da skine sa trona. Food Network je prožet nagrađivanim kulinarskim emisijama, a sam kanal je proglašen najboljim uskospecijalizovanim kanalom u 2013. godini. Uz Food Network, upoznaćete izvrsne kuvare i na vrlo dinamičan način saznati recepte sa svih strana sveta. Kanal je britanske produkcije, što je garancija kvaliteta sadržaja. Nije u potpunosti lokalizovan, ali se očekuje da će biti lokalizovan na srpski jezik do kraja tekuće godine. Potražite Food Network na poziciji 45.
  • davinciDaVinci Learning – edukativni kanal, namenjen celoj porodici, a pre svega deci školskog uzrasta. Svrha programa je učenje kroz zabavu, a emisije su posvećene svim naučnim oblastima. Ovaj kanal na jednostavan i zabavan način decu uvodi u svet matematike, biologije, hemije, informatike, astronomije, umetnosti ... Lokalizovan je i ima značajnog uspeha u edukaciji dece i mladih. Kanal je britanske produkciije. Potražite ga na poziciji 55.
  • history2History 2 – kanal H2, nastavlja misiju History Channel-a i dublje istražuje teme koje gledaoci vole. Od teorija zavere do naučno-popularnih dokumentaraca, fascinantan sadržaj uz strastvene prezentere, učiniće da Vas H2 iznenadi i zabavi malo poznatim činjenicama iz svakodnevog života i bogate istorije čovečanstva. Potražite History2 na poziciji 33.

  Novi kanali biće dostupni svim novim i postojećim korisnicima od ponedeljka, 02. februara, u toku je migracija na novu IPTV platformu.

  Orion telekom

 • 06/01/2015 | Saopštenja

  TV Hram u okviru Orion IPTV ponude!

  Poštovani prijatelji,

  Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo, da kompanija Orion telekom, u 2015. godinu ulazi sa bogatijom ponudom kanala. Od danas, preko Orion telekom IPTV, moći ćete da pratite i TV Hram – zvaničnu televiziju Srpske Pravoslavne Crkve.

  Ovaj jedinstveni duhovni kanal, od danas se emituje iz parohijskog doma Hrama Svetog Save na Vračaru. Orion telekom, kao vaš pružalac Internet usluga, obezbediće da TV Hram, možete pratiti i preko naše strane: iptv.oriontelekom.rs

  Srdačno Vaš,
  Orion telekom

 • 03/10/2014 | Saopštenja

  Najava radova na hosting infrastrukturi

  Poštovani,

  U skladu sa redovnim planom kontrole, održavanja i provere performansi hosting servera, a time podizanja kvaliteta naših usluga, želimo da Vas obavestimo o radovima koji mogu prouzrokovati limitirani ili potpuni ali kratkotrajni pristup Vašem sajtu.

  Radovi na Orion telekom Web Hosting Serverima, na osnovu statistika poseta i saobraćaja, predviđeni su za subotu, 11.10.2014. godine u periodu od 01:00 do 07:00 ujutru, kako bismo u što je moguće manjoj meri omeli vaše aktivnosti vezane za naše usluge koje koristite.

  Radovi će uticati i na Internet pristupne puteve ka sledećim servisima:

  - Provera rezidencijalnih mail servera (orion.rs)

  - Orion Web servera (oriontelekom.rs, moj.orion, onlineprodavnica, IPTV, e-racun)

  - SMS servis

  Uvereni smo da razumete značaj ovih aktivnosti, te da ćete nam izaći u susret razumevanjem, i u to imekompanija Orion telekom Vam zahvaljuje.

  Srdačno,

  Vaš Orion telekom!

 • 03/10/2014 | Saopštenja

  Obaveštenje o izmeni uslova korišćenja usluga Orion telekom-a

  Poštovani korisnici,

  Radi unapređenja dobrih poslovnih običaja, međusobnog poštovanja i saradnje, privredna društva Orion telekom d.o.o. Beograd i Orion telekom tim d.o.o. Beograd, obaveštavaju Vas o promenama u vezi sa Opštim uslovima pružanja i korišćenja naših usluga.

  U cilju usklađivanja sa izmenama propisa i potpunijeg obaveštavanja korisnika, doneti su novi opšti uslovi pružanja i korišćenja usluga kao i novi posebni uslovi pružanja i korišćenja usluga za fiksnu telefoniju, Internet servise i distribuciju medijskih sadržaja (IPTV). Takođe, stupio je na snagu i Pravilnik o obradi podataka o ličnosti i elektronskim komunikacijama korisnika, u cilju boljeg informisanja o zaštiti privatnosti svakog našeg korisnika.

  Navedena akta će se primenjivati u odnosu na nove korisnike počev od 6. oktobra 2014. godine, a u odnosu na postojeće korisnike počev od 11. novembra 2014. godine.

  Sva dokumenta, svim našim korisnicima, dostupna su na sledećoj strani našeg sajta: /o_nama/opsti_uslovi_koriscenja.299.html

  Sve naše korisnike, u skladu sa članom 107. Zakona o elektronskim komunikacijama, obavestićemo o ovim izmenama i pojedinačno - prilikom preuzimanja elektronskog računa na korisničkom portalu, elektronskom poštom, a korisnicima fiksne telefonije dostavićemo i obaveštenje u pisanoj formi.

  Srdačno Vaš,
  Orion telekom
 • 02/10/2014 | Saopštenja

  Savet za korisnike VPS usluga

  Poštovani korisnici,

  Obaveštavamo Vas da se nedavno pojavio opasan Security Exploit pod imenom "Shellshock" ili "Bash bug", koji može ugroziti rad Vašeg VPS – Linux OS servera. Ovaj bezbednosni propust može biti iskorišćen da se daljinskim putem preuzme kontrola nad nekim funkcijama servera.

  Hosting tim Orion telekoma redovno prati liste bezbednosnih propusta i na vreme primenjuje najnovije dostupne patch-eve. Nakon pojave ove nove opasnosti, naši web hosting serveri su patch-ovani i zaštićeni i povećan je monitoring naših servisa.

  Ovom prilikom posebno se obraćamo korisnicima koji sami održavaju svoje VPS – Linux OS servere.

  Savetujemo Vam da izvršite proveru i na vreme zaštitite svoj VPS server, da biste sprečili eventualni neautorizovani pristup svom VPS serveru.

  Više informacija o ovom problemu možete naći na: http://en.wikipedia.org/wiki/Shellshock_%28software_bug%29

  Napomena: Orion Telekom ne odgovara za administriranje korisničkih VPS servera, ali profesionalni pristup nas obavezuje da podelimo sa Vama važne informacije koje Vam mogu pomoći u cilju zaštite Vašeg VPS servera.

  Molimo Vas da ovo obaveštenje odmah prosledite administratoru Vašeg VPS servera (tehničkom licu koje održava server), kako bi izvršio sve potrebne provere i obezbedio zaštitu servera.

  Vaš Orion Telekom,
  Hosting Tim

Za pomoć u korišćenju usluga i tehnička pitanja obratite se našem korisničkom servisu. Telefon: 011 4 100 100 Email: korisnicka.zona@oriontelekom.rs

© 2010 ORION Telekom. Sva prava zadržana.