Saopštenja


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Next page
 • 10/02/2016 | Saopštenja

  Prekid na optičkoj mreži Orion telekoma

  Beograd, 10. Februar 2016. – Orion telekom, saopštenje za korisnike

  IZAZVANA HAVARIJA NA OPTIČKOJ MREŽI KOMPANIJE ORION TELEKOM – posledica nenajavljenih radova kompanije Telekom Srbija

  „Magistralni optički kabl kompanije Orion telekom, danas u 10:17h prekinut je u postojećoj TT kanalizaciji, u Gandijevoj ulici na Novom Beogradu, dok je kompanija Telekom Srbija izvodila radove na „izmeštanju vodova“ koji nisu ranije bili najavljeni ostalim korisnicima navedene TT kanalizacije, iako za nju imaju dozvole za korišćenje!“

  Ovaj havarijski prekid, ostavio je bez Interneta, ali i fiksne telefonije i televizije, korisnike usluga Orion telekoma i državne institucije u delovima Beograda, ali i u Nišu, Vršcu, Leskovcu ...

  Ekipe kompanije Orion telekom su već na terenu u pokušaju da saniraju prekid optičkih vlakana, i očekuje se da će svi servisi ponovo biti dostupni svim korisnicima usluga Orion telekoma u ranim večernjim satima.


  Vaš Orion telekom
 • 03/12/2015 | Saopštenja

  Plaćanje barcode-om na bankomatima Unicredit banke bez provizije

  Poštovani,

  U saradnji sa Unicredit bankom, od 01.12.2015. godine, korisnici usluga Orion telekom, svoje račune mogu platiti i na Unicredit bankomatima širom Srbije bez bankarske provizije.

  Na vašem mesečnom računu, u donjem levom uglu, već se nalazi barcode koji Vam obezbeđuje brzo, bezbedno i jednostavno plaćanje. Takođe, barcode će Vam uz svaki račun biti poslat i kao prilog e-mail poruke, te plaćanje možete praktično obaviti i skeniranjem koda sa vašeg telefona.

  Za detalje o ovom načinu plaćanja posetite: www.nadugme.com/korak-po-korak/06/

  Uputstvo za plaćanje možete videti i ovde.

  Za dodatne informacije molimo Vas kontaktirajte Orion Korisnički servis na 011 4 100 100.
  Hvala Vam što koristite naše usluge,

  Vaš Orion telekom

  www.oriontelekom.rs
  Facebook: orion.rs
  Twitter: ozbiljna_veza
  G+: Orion telekom

 • 30/11/2015 | Saopštenja

  Uvođenje takse za kanale Javnog medijskog servisa - RTS

  Poštovani,

  Odlukom Vlade Srbije, od 01.01.2016. godine, uvodi se obavezna pretplata, odnosno „Taksa za Javni servis“, kojom su obuhvaćeni svi Radio i TV kanali Medijskog Javnog Servisa Srbije.

  Orion telekom, kao IPTV operator, u zakonskoj je obavezi da kanale Medijskog Javnog Servisa Srbije reemituje svojim korisnicima.

  Preuzimanje i reemitovanje signala RTS kanala za Orion telekom, kao i za sve druge IPTV i kablovske distributere, Zakonski i Ugovorno regulisano je bez nadoknade RTS-u, uz našu obavezu, na pravo svakog korisnika da ima mogućnost praćenja kanala Medijskog Javnog Servisa Srbije.

  Zaključno tome, plaćanjem pretplate Orion telekomu za uslugu IPTV, korisnik nije oslobođen plaćanja TV pretplate, odnosno takse, zato što navedena taksa nije uračunata u pretplatu za uslugu Orion IPTV.

  Dakle, korisnici će plaćati TV pretplatu, odnosno taksu, isključivo na način kako to bude definisala Vlada Srbije, odnosno Medijski Javni Servis Srbije.

  Srdačno,

  Vaš Orion telekom
 • 24/10/2015 | Saopštenja

  Najava prekida - Julino Brdo, Surčin, Boljevci - 29.10.2015.

  Poštovani korisnici,

  U četvrtak, 29.10.2015. godine, u vremenu između 06:00 i 07:30 časova ujutru, u pomenutim naseljima, postojeću opremu na baznim stanicama zamenićemo novom u cilju unapređenja i optimizacije mreže, na obostrano zadovoljstvo. Samo postavljanje i testiranje nove opreme iziskuje prekid svih servisa na pomenutoj teritoriji. Očekivano trajanje prekida servisa je 90 min.

  Molimo sve korisnike sa područja navedenih beogradskih naselja, koji će kratkotrajno biti onemogućeni da koriste naše usluge, za razumevanje.

  Srdačno,

  Vaš Orion telekom

 • 16/10/2015 | Saopštenja

  Najava prekida na teritorije Novog Sada – 23.10.2015.

  Poštovane prijatelji,

  U petak 23.10.2015. godine sa početkom u 0:30h ujutru, vršiće se testiranje redudantnih linkova, zbog čega će doći do prekida svih servisa na teritoriji Novog Sada. Očekivano trajanje prekida je 10 min.

  Molimo sve korisnike sa područja Novog Sada koji će kratkotrajno biti onemogućeni da koriste naše usluge, za razumevanje.

  Srdačno,

  Vaš Orion telekom

 • 01/10/2015 | Saopštenja

  Najava jednočasovnog prekida na teritorije grada Čačka – 08.10.2015.

  Poštovane prijatelji,

  U četvrtak, 08.10.2014. godine u vremenu između 06:00 i 07:00 časova ujutru, na lokaciji Čačak - Nemanjina 33, u cilju unapređenja i optimizacije mreže, postojeću opremu, zamenićemo novom. Samo postavljanje i testiranje novog UPS uređaja, iziskuje prekid svih servisa na pomenutoj teritoriji. Očekivano trajanje prekida servisa je 60min.

  Molimo sve korisnike sa područja grada Čačka koji će kratkotrajno biti onemogućeni da koriste naše usluge, za razumevanje i neophodnost najvaljenih unapređenja

  Srdačno,

  Vaš Orion telekom

 • 01/10/2015 | Saopštenja

  Najava prekida na teritorije grada Leskovca – 14.10.2015.

  Poštovane prijatelji,

  U sredu 14.10.2014. godine u vremenu između 3 i 6 časova ujutru, u cilju optimizacije i unapređenja mreže vršiće se zamena opreme, zbog čega će doći do prekida svih servisa na celoj teritoriji Leskovca. Očekivano trajanje prekida je 15min.

  Molimo sve korisnike sa područja grada Leskovca koji će kratkotrajno biti onemogućeni da koriste naše usluge, za razumevanje.

  Srdačno,

  Vaš Orion telekom

 • 29/09/2015 | Saopštenja

  Promena tarife prema mobilnoj mreži Italije

  Poštovani,

  Po osnovu redefinicije interkonekcijskih sporazuma sa telekomunikacionim operatorima, bili smo prinuđeni, da usvojimo odluku o korekciji cena saobraćaja prema mobilnoj mreži Italije.

  Delimično izmenjeni cenovnik prema mobilnoj mreži Italije stupiće na snagu od 01.11.2015. godine.

  Trenutno aktuelan cenovnik možete pogledati na ovoj Orion web strani.

  Kao i do sada, u navedene cene uračunat je PDV, cene su date po minuti razgovora, odnosno da navedena cena važi i za svaki sledeći započeti minut.

  Vaš Orion telekom

 • 09/09/2015 | Saopštenja

  Privremeno gašenje BN kanala

  Postovani korisnici,

  Zbog zaštite autorskih prava na području Republike Srbije, a na zahtev Prva TV koja je vlasnik TV prava nad nekim programskim sadržajima koji se emituju i na kanalu BN, ali za područje BiH, u zakonskoj smo obavezi da taj sadržaj učinimo „nevidljivim“ za naše korisnike.

  Učestali zahtevi za skremblovanjem sve više takvih programskih sadržaja, prevashodno upućenih od domaćih nacionalnih emitera doveli su naše korisnike u zabludu da u reemitovanju programa nekih kanala postoje tehničke smetnje. Po pravilu, u pitanju su bili programski sadržaji visoke gledanosti, koji posledično, izazivaju i nezadovoljstvo Vas, kao naših korisnika.

  Dakle, TV kanal BN će od danas biti privremeno uklonjen iz osnovne ponude naše IPTV. Razlog za takvu odluku nije tehničke, već pravne prirode na koje kompanija Orion telekom nema nikakvog uticaja, jer je samo reemiter linearnih programskih sadržaja na području republike Srbije.

  Kako bismo izbegli ovakve i slične probleme, odlučili smo da privremeno prekinemo reemitovanje navedenog kanala.

  Srdačno,

  Vaš Orion telekom

 • 26/06/2015 | Saopštenja

  Prekid emitovanja MKTV i H2 kanala

  Poštovani,

  TV kanal MKTV Sat na našoj, ali i na platformama ostalih kablovskih i IPTV distributera u Srbiji, već duže vreme ne emituje svioj program linearno i u kontinuitetu. Kako nam je saopšteno od strane ovlašćenog distributera sa Srbiju, u pitanju su tehnički problemi MKTV Sat oko otpremanja signala na satelit. Kanal ostaje i dalje na rezervisanom mestu na našoj IPTV, ali nemamo nikakvu informaciju kada ćemo imati kvalitetan i postojan signal.

  Emitovanje TV kanala History 2, trenutno je u prekidu. Razlog je konverzija prijemnih parametara od strane distributera, ali i fizičke zamene opreme za kvalitetan prijem signala kanala History 2. Na žalost, naručenu opremu, dobavljač nam nije isporučio u dogovorenom roku, tako da Vas molimo za razumevanje. Očekujemo da će problem prijema i reemitovanja signala ovog kanala biti rešen tokom naredne sedmice.

  Srdačno,

  Vaš Orion telekom

Za pomoć u korišćenju usluga i tehnička pitanja obratite se našem korisničkom servisu. Telefon: 011 4 100 100 Email: korisnicka.zona@oriontelekom.rs

© 2010 ORION Telekom. Sva prava zadržana.