Saopštenja


1 2 3 4 5 6 7 8 9 Next page
 • 06/01/2015 | Saopštenja

  TV Hram u okviru Orion IPTV ponude!

  Poštovani prijatelji,

  Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo, da kompanija Orion telekom, u 2015. godinu ulazi sa bogatijom ponudom kanala. Od danas, preko Orion telekom IPTV, moći ćete da pratite i TV Hram – zvaničnu televiziju Srpske Pravoslavne Crkve.

  Ovaj jedinstveni duhovni kanal, od danas se emituje iz parohijskog doma Hrama Svetog Save na Vračaru. Orion telekom, kao vaš pružalac Internet usluga, obezbediće da TV Hram, možete pratiti i preko naše strane: iptv.oriontelekom.rs

  Srdačno Vaš,
  Orion telekom

 • 03/10/2014 | Saopštenja

  Najava radova na hosting infrastrukturi

  Poštovani,

  U skladu sa redovnim planom kontrole, održavanja i provere performansi hosting servera, a time podizanja kvaliteta naših usluga, želimo da Vas obavestimo o radovima koji mogu prouzrokovati limitirani ili potpuni ali kratkotrajni pristup Vašem sajtu.

  Radovi na Orion telekom Web Hosting Serverima, na osnovu statistika poseta i saobraćaja, predviđeni su za subotu, 11.10.2014. godine u periodu od 01:00 do 07:00 ujutru, kako bismo u što je moguće manjoj meri omeli vaše aktivnosti vezane za naše usluge koje koristite.

  Radovi će uticati i na Internet pristupne puteve ka sledećim servisima:

  - Provera rezidencijalnih mail servera (orion.rs)

  - Orion Web servera (oriontelekom.rs, moj.orion, onlineprodavnica, IPTV, e-racun)

  - SMS servis

  Uvereni smo da razumete značaj ovih aktivnosti, te da ćete nam izaći u susret razumevanjem, i u to imekompanija Orion telekom Vam zahvaljuje.

  Srdačno,

  Vaš Orion telekom!

 • 03/10/2014 | Saopštenja

  Obaveštenje o izmeni uslova korišćenja usluga Orion telekom-a

  Poštovani korisnici,

  Radi unapređenja dobrih poslovnih običaja, međusobnog poštovanja i saradnje, privredna društva Orion telekom d.o.o. Beograd i Orion telekom tim d.o.o. Beograd, obaveštavaju Vas o promenama u vezi sa Opštim uslovima pružanja i korišćenja naših usluga.

  U cilju usklađivanja sa izmenama propisa i potpunijeg obaveštavanja korisnika, doneti su novi opšti uslovi pružanja i korišćenja usluga kao i novi posebni uslovi pružanja i korišćenja usluga za fiksnu telefoniju, Internet servise i distribuciju medijskih sadržaja (IPTV). Takođe, stupio je na snagu i Pravilnik o obradi podataka o ličnosti i elektronskim komunikacijama korisnika, u cilju boljeg informisanja o zaštiti privatnosti svakog našeg korisnika.

  Navedena akta će se primenjivati u odnosu na nove korisnike počev od 6. oktobra 2014. godine, a u odnosu na postojeće korisnike počev od 11. novembra 2014. godine.

  Sva dokumenta, svim našim korisnicima, dostupna su na sledećoj strani našeg sajta: /o_nama/opsti_uslovi_koriscenja.299.html

  Sve naše korisnike, u skladu sa članom 107. Zakona o elektronskim komunikacijama, obavestićemo o ovim izmenama i pojedinačno - prilikom preuzimanja elektronskog računa na korisničkom portalu, elektronskom poštom, a korisnicima fiksne telefonije dostavićemo i obaveštenje u pisanoj formi.

  Srdačno Vaš,
  Orion telekom
 • 02/10/2014 | Saopštenja

  Savet za korisnike VPS usluga

  Poštovani korisnici,

  Obaveštavamo Vas da se nedavno pojavio opasan Security Exploit pod imenom "Shellshock" ili "Bash bug", koji može ugroziti rad Vašeg VPS – Linux OS servera. Ovaj bezbednosni propust može biti iskorišćen da se daljinskim putem preuzme kontrola nad nekim funkcijama servera.

  Hosting tim Orion telekoma redovno prati liste bezbednosnih propusta i na vreme primenjuje najnovije dostupne patch-eve. Nakon pojave ove nove opasnosti, naši web hosting serveri su patch-ovani i zaštićeni i povećan je monitoring naših servisa.

  Ovom prilikom posebno se obraćamo korisnicima koji sami održavaju svoje VPS – Linux OS servere.

  Savetujemo Vam da izvršite proveru i na vreme zaštitite svoj VPS server, da biste sprečili eventualni neautorizovani pristup svom VPS serveru.

  Više informacija o ovom problemu možete naći na: http://en.wikipedia.org/wiki/Shellshock_%28software_bug%29

  Napomena: Orion Telekom ne odgovara za administriranje korisničkih VPS servera, ali profesionalni pristup nas obavezuje da podelimo sa Vama važne informacije koje Vam mogu pomoći u cilju zaštite Vašeg VPS servera.

  Molimo Vas da ovo obaveštenje odmah prosledite administratoru Vašeg VPS servera (tehničkom licu koje održava server), kako bi izvršio sve potrebne provere i obezbedio zaštitu servera.

  Vaš Orion Telekom,
  Hosting Tim

 • 23/09/2014 | Saopštenja

  Obaveštenje za korisnike

  Poštovani korisnici,

  Danas, oko 11h, došlo je do iznenadne energetske havarije celokupnog sistema na centralnoj lokaciji. Sistem je osposobljen u 12h i svi servisi normalno funkcionišu od 14h.

  Hvala na razumevanju.
 • 10/09/2014 | Saopštenja

  Regionalna konferencija - Digital 2014

  Orion telekom - Regionalna konferencija "Digital 2014"

  U hotelu Hyatt, 09.09.2014. godine, održana je regionalna konferencija pod nazivom „Digital -2014“. Samu konferenciju i tematiku, obeležio je prvi panel, na kome su između ostalih učesnika domaće telekomunikacione scene, ali i zemalja regiona, učesnici jasno stavili do znanja perspektive, legislativu, ograničenja i probleme sa kojima se susreću.

  U iznošenju mišljenja o perspektivi daljeg razvoja telekomunikacionog sektora, kao panelista, g-din Đinović, CEO kompanije Orion telekom, istakao je kao ključno, da je Orion telekom inovativan operater, koji je uvođenjem nekih novih usluga na tržište Srbije, povećao svoj profit, a smanjio troškove i dodao da je neophodno ulagati u razvoj telekomunikacione infrastrukture i u Srbiji i u Crnoj Gori, kako bi se razvile nove usluge.

  Dodao je i da se danas sve svodi na IP, te da će u nekom vremenu naš jedinstveni broj zameniti naša jedinstvena IP adresa, te da treba razmišljati i u tom smeru.

  Sam skup, otvorila je predsednica Skupštine Maja Gojković, koja je tom prilikom istakla da bi Beograd mogao biti regionalni centar za tu oblast. Takođe, naglasila je i da je Sektor informaciono-komunikacionih tehnologija jedna je od oblasti sa najvećim potencijalom za zapošljavanje mladih u Srbiji.

  Direktor "Telekoma Srbija" Predrag Ćulibrk izjavio je da su poslednjih nekoliko godina najveći konkurenti telekomunikacionim operaterima "over the top" provajderi (OTT), koji isporučuju video-sadržaj preko interneta, kao što su Majkrosoft, Gugl, Amazon, Vots-ap i ostali.

  Ivica Mudrinić iz "Dojče Telekoma" naglasio je da telekomunikacioni sektor treba nužno da se restrukturira prema OTT konkurentima i da ponudi još bolju uslugu od njih, jer OTT igrači svojim aplikacijama preuzimaju tradicionalnu funkciju i ulogu mobilnih telefona.

  Direktor "VIP-a" u Srbiji Dejan Turk istakao je da su telekomunikacioni operateri zabrinuti zbog inicijative ukidanja rominga u regionu i njegovog regulisanja po uzoru na EU i najavio da, ako se to desi, moralo bi doći do poskupljenja telekomunikacionih usluga na domaćem tržistu.

  Na skupu je istaknuto da telekomunikacioni operateri, da bi zadržali prihode, treba da se šire i u druge privredne delatnosti, kao što su sektor finansija, energetike, automobilske industrije, a "Telenor Srbija" je među prvima, već za sutra, najavio otvaranje svoje "Telenor banke" u Beogradu.

  Deo izlaganja gospodina Đinovića možete pogledati na sledećem linku.


  Više o konferenciji pogledajte na sledećim linkovima:

  http://www.svet.rs/top-vesti/digital-2014

  http://www.svet.rs/konferencije-i-akcije/digital2014-ove-fredheim-telekom-operaterima-veoma-je-tesko-da-naplate-svoje-usluge
 • 03/09/2014 | Saopštenja

  Ulica Otvorenog Srca

  Poštovani prijatelji,

  U ime Fondacije B92, pozivamo Vas da podržite manifestaciju “Ulica otvorenog srca”. Kompanija Orion telekom, kao prijatelj fondacije, prenosi u potpunosti saopštenje o predstojećem događaju, u nadi, da ćete I Vi pružiti podršku ovom zaista humanom projektu.

  Dragi prijatelji Fonda B92,

  Ove godine, tradicionalna manifestacija “Ulica otvorenog srca” imaće i svoje letnje izdanje,

  jer najmlađi, iz poplava ugroženih područja, nisu zaboravljeni.

  RDP B92 i Fond B92 u saradnji sa Ateljeom 212, Skupštinom grada Beograda,

  Turističkom organizacijom Beograda i Opštinom Stari grad, organizuju vanredno izdanje Ulice otvorenog srca.

  Tim povodom želimo da pozovemo Vaše zaposlene i Vas lično da u subotu (06.09.2014.) posetite Svetogorsku ulicu, “Ulicu otvorenog srca”,

  koju će u podne (12h) svečano otvoriti gradonačelnik Beograda, g. Siniša Mali.

  Kupovinom narukvice #poplavaljubavi, ili uplatom novčane donacije

  pomozite da najmlađi Valjevci, Obrenovčani, Svilajnčani i Paraćinci mogu ponovo da osete dečju radost.

  Više informacija o samom događaju možete saznati putem sledećih linkova i materijala iz priloga

  http://www.b92.net/embed/index.php?nav_id=893526

  http://fondb92.org/sr/naslovna.1.1.html


  S poštovanjem,
  Vaš Orion telekom


 • 02/09/2014 | Saopštenja

  Dobrovoljno davanje krvi

  Poštovani prijatelji,

  Upućujemo molbu da se priključite akciji dobrovoljnog davanja krvi za našeg kolegu Ljubu Miljkovića.

  Urgentno, potrebni su dobrovoljni davaoci krvi „B“ krvne grupe (rezus faktor nije važan),muškog pola, starosti do 60 godina!

  Ukoliko vaša krvna grupa odgovara, i ukoliko ste spremni da pomognete, molimo Vas da se javite Institutu za transfuziju krvi Srbije, ulica Svetog Save 39 na Vračaru. Prvo je potrebno proći testiranje za donaciju trombocita da bi se proverilo da li postoji poklapanje sa traženim uslovima za donaciju.

  Svakog radnog dana od 08:00 do 10:30h možete se prijaviti u Institutu za transfuziju krvi Srbije. Potrebno je naglasiti da je u pitanju donacija za Ljubu Miljkovića, identifikacioni broj - IB: 1975.

  Potreba za krvlju je urgentna, te Vas molimo, ukoliko ste u mogućnosti, da što pre reagujete.

  U ime Ljubine porodice i kompanije Orion telekom, najtoplije zahvaljujemo!

  Vaš Orion telekom


 • 21/05/2014 | Saopštenja

  Stanje infrastrukture na poplavljenim područjima - 21.05.2014.

  Poštovani prijatelji,

  U ime kompanije Orion telekom, još jednom želimo da zahvalimo na razumevanju i pomoći koju ste pružili ugroženima sa poplavljenih područja i našoj kompaniji.

  Orion telekom je ovih dana intenzivno radio na osposobljavanju svoje infrastrukture i vraćanje u pređašnje stanje. Dobra vest je da je veći deo infrastrukture osposobljen i na poplavljenim područjima, tako da je trenutno oko 97% Orion telekom infrastrukture potpuno u funkciji. Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana, osposobljena je infrastruktura na sledećim lokacijama:

  1.Bazne stanice tranzitnog saobraćaja - koje idu preko Obrenovca su ponovo aktivne: Ub,Orašac, Vukićevica, Radljevo,Grabovac, Mislođin, Brgule.

  2.Lazarevac – radi kompletna infrastruktura

  3.Svilajnac – radi kompletna infrastruktura

  4.Paraćin i Varvarin – radi kompletna infrastruktura

  5.Sečanj – radi kompletna infrastruktura

  Još jednom zahvaljujemo na podršci, pratite nas i na društvenim mrežama jer ćemo u skladu sa pristizanjem, nove informacije odmah objaviti.

  Vaš
  Orion telekom

 • 21/05/2014 | Saopštenja

  Orion telekom - Nova donacija za pomoć ugroženima

  Poštovani prijatelji,

  Kompanija Orion telekom, danas je donirala nova sredstva za pomoć ugroženim područjima.

  Reč je o novčanoj pomoći, u vrednosti od milion dinara, uplaćenih na namenski račun Vlade Republike Srbije. Da podsetimo, već 16.05.2014. godine, zaposleni kompanije Orion telekom donirali su flaširanu vodu, konzerviranu hranu, opremu za bebe i sl. u vrednosti od 100,000 dinara i službenim vozilima prebacili na dve lokacije - prijemni pukt MUP-a Srbije u ulici Omladinskih Brigada br. 31. i svratište za decu, bul. Arsenija Čarnojevića br. 145.

  Planiramo nove slične akcije o čijoj ćete realizaciji biti blagovremeno obavešteni.

  Srdačno,

  Vaš Orion telekom

  donacija1


  donacija2

  donacija3

Za pomoć u korišćenju usluga i tehnička pitanja obratite se našem korisničkom servisu. Telefon: 011 4 100 100 Email: korisnicka.zona@oriontelekom.rs

© 2010 ORION Telekom. Sva prava zadržana.