Saopštenja


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next page
 • 01/10/2015 | Saopštenja

  Najava jednočasovnog prekida na teritorije grada Čačka – 08.10.2015.

  Poštovane prijatelji,

  U četvrtak, 08.10.2014. godine u vremenu između 06:00 i 07:00 časova ujutru, na lokaciji Čačak - Nemanjina 33, u cilju unapređenja i optimizacije mreže, postojeću opremu, zamenićemo novom. Samo postavljanje i testiranje novog UPS uređaja, iziskuje prekid svih servisa na pomenutoj teritoriji. Očekivano trajanje prekida servisa je 60min.

  Molimo sve korisnike sa područja grada Čačka koji će kratkotrajno biti onemogućeni da koriste naše usluge, za razumevanje i neophodnost najvaljenih unapređenja

  Srdačno,

  Vaš Orion telekom

 • 09/09/2015 | Saopštenja

  Privremeno gašenje BN kanala

  Postovani korisnici,

  Zbog zaštite autorskih prava na području Republike Srbije, a na zahtev Prva TV koja je vlasnik TV prava nad nekim programskim sadržajima koji se emituju i na kanalu BN, ali za područje BiH, u zakonskoj smo obavezi da taj sadržaj učinimo „nevidljivim“ za naše korisnike.

  Učestali zahtevi za skremblovanjem sve više takvih programskih sadržaja, prevashodno upućenih od domaćih nacionalnih emitera doveli su naše korisnike u zabludu da u reemitovanju programa nekih kanala postoje tehničke smetnje. Po pravilu, u pitanju su bili programski sadržaji visoke gledanosti, koji posledično, izazivaju i nezadovoljstvo Vas, kao naših korisnika.

  Dakle, TV kanal BN će od danas biti privremeno uklonjen iz osnovne ponude naše IPTV. Razlog za takvu odluku nije tehničke, već pravne prirode na koje kompanija Orion telekom nema nikakvog uticaja, jer je samo reemiter linearnih programskih sadržaja na području republike Srbije.

  Kako bismo izbegli ovakve i slične probleme, odlučili smo da privremeno prekinemo reemitovanje navedenog kanala.

  Srdačno,

  Vaš Orion telekom

 • 26/06/2015 | Saopštenja

  Prekid emitovanja MKTV i H2 kanala

  Poštovani,

  TV kanal MKTV Sat na našoj, ali i na platformama ostalih kablovskih i IPTV distributera u Srbiji, već duže vreme ne emituje svioj program linearno i u kontinuitetu. Kako nam je saopšteno od strane ovlašćenog distributera sa Srbiju, u pitanju su tehnički problemi MKTV Sat oko otpremanja signala na satelit. Kanal ostaje i dalje na rezervisanom mestu na našoj IPTV, ali nemamo nikakvu informaciju kada ćemo imati kvalitetan i postojan signal.

  Emitovanje TV kanala History 2, trenutno je u prekidu. Razlog je konverzija prijemnih parametara od strane distributera, ali i fizičke zamene opreme za kvalitetan prijem signala kanala History 2. Na žalost, naručenu opremu, dobavljač nam nije isporučio u dogovorenom roku, tako da Vas molimo za razumevanje. Očekujemo da će problem prijema i reemitovanja signala ovog kanala biti rešen tokom naredne sedmice.

  Srdačno,

  Vaš Orion telekom

 • 09/06/2015 | Saopštenja

  NAMERNO izazvana havarija na optičkoj mreži Orion telekoma

  Beograd, 08. Jun 2015.Orion telekom, saopštenje za medije

  NAMERNO IZAZVANA HAVARIJA NA OPTIČKOJ MREŽI KOMPANIJE ORION TELEKOM – okvalifikovana kao „Uništenje javnih uređaja za telekomunikaciju”, podvode se pod dela diverzije i terorizma

  „Magistralni optički kabl kompanije Orion telekom, 06.06.2015. godine, oko 18:00h je namerno presečen na više mesta, u šahtu postojeće TT kanalizacije, ispod saobraćajnice „Gazela“, dok su optički kablovi drugih operatera u postojećoj TT kanalizaciji neoštećeni.

  U Orion telekomu tvrde da nema govora ni o kakvoj slučajnosti!


  Ovo je prvi put u istoriji kompanije Orion telekom, da je neko namerno isekao vidno obeležene optičke kablove, kako bi naneo štetu nama i našim korisnicima, a ne zbog materijalne koristi ili spora oko TT kanalizacije – istakao je Slobodan Đinović, CEO kompanije.

  Kako se dalje navodi, „u pitanju je jasan pokušaj da se destabilizuju i ugroze telekomunikacione veze mnogih državnih i finansijskih institucija, s obzirom da je kompanija Orion telekom, jedan od najvećih dobavljača telekomunikacionih usluga Vlade Srbije i njenih institucija“.

  Zbog svih ovih činjenica nadležni istražni organi ovo delo su okvalifikovali kao „uništenje javnih uređaja za telekomunikacije“, što se podvodi pod dela diverzije i terorizma.“

  Pošto je Orion telekom prošle godine usvojio 3 ISO standarda –od kojih jedan konkretno „Sistem menadžmenta poslovnog kontinuiteta“, koji je i implementiran upravo zbog ovakvih i sličnih scenarija, preventivnim merama, sve državne i institucije od javnog značaja, su automatski preusmerene na redudantne linkove naše kompanije i nesmetano su nastavile da funkcionišu.

  Za približno 140 velikih kompanija i za više hiljada privatnih korisnika koji su zavisni od pomenutog optičkog kabla, servisi su vraćani po prioritetima u skladu sa SLA ugovorima.

  Kompanija Orion telekom se bez krivice, ipak, izvinjava svim svojim korisnicima koji su osetili posledice ove namerno izazvane havarije!

 • 18/04/2015 | Saopštenja

  Informacije u vezi prekida na WIFI mreži

  Poštovani korisnici,

  Zbog neočekivanih problema u radu jednog od naših nadprovajdera, u periodu od 21:00 sat 17.04.2015. do 10:30 sati 18.04.2015. godine, došlo je do otežanog prenosa internet podataka, kod korisnika koji su koristili Orion Internet preko naše bežične mreže u pojedinim delovima Beograda.

  U pomenutom periodu
  usluge fiksne telefonije i Orion IPTV-a radili su potpuno nesmetano.

  U međuvremenu, svi problemi su otklonjeni intervencijom naših ekipa i preusmeravanjem saobraćaja ka našim back-up nadprovajderima
  . U ovom trenutku, sve naše usluge u potpunosti funkcionišu bez smetnji.

  Ovim putem vam se izvinjavamo zbog nastalih poteškoća u korišćenju Orion interneta usled
  tehničkog problema nadprovajdera.

  Još jednom
  vam se zahvaljujemo na razumevanju i ukazanom poverenju.

  Srdačno,
  Vaš Orion telekom
 • 17/03/2015 | Saopštenja

  Nova hosting ponuda

  Poštovani korisnici,

  Zahvaljujemo se na poverenju koje nam svakodnevno ukazujete.

  Paralelno sa unapređivanjem novih programskih sadržaja, infrastrukturne mreže, Orion telekom je radio i na unapređenju hosting servisa u cilju podizanja zadovoljstva svojih klijenata i korisnika.

  U skladu sa potrebama savremenog poslovanja obaveštavamo vas da je došlo do izmena cenovnika hosting usluga, uslova korišćenja hosting usluga i ugovora o pružanju hosting usluga, kao i usluga registracije domena, koje smo prilagodili i unapredili aktuelnim tržišnim uslovima.

  Od 17.03.2015. godine za sve korisnike hosting usluga naše kompanije važiće nova hosting ponuda.

  Opise usluga i servisa možete pogledati na našem sajtu i na našim prodajnim mestima.

  Vaš Orion telekom

 • 26/02/2015 | Saopštenja

  Najava korekcije cena

  Poštovani korisnici,

  Želimo da vam se zahvalimo na poverenju koje nam svakodnevno ukazujete.

  Težnja Orion telekoma, je zadovoljan korisnik koji može i treba da iskaže svoje mišljenje i želje. Analizirajući vaše želje, pretezno usmerene na programsku ponudu naše IPTV, obezbedi smo 10 novih atraktivnih TV kanala.

  Kanali, poput Da Vinchi Learning, History2, AMC, Food & Network i TV Hram već su u okviru naše osnovne TV ponude.

  U narednih nekoliko dana, osnovni paket će biti obogaćen sledećim kanalima: TV Ultra, TV Mini Ultra, TV Grand, TV N1 i TV Cinemania. U pripremi je i HD paket, kao i set dodatnih IPTV usluga.

  Paralelno sa obezbeđivanjem novih programskih sadržaja, Orion telekom je unapredio i svoju infrastrukturu. Ističemo, da smo ekskluzivnim partnerstvom sa kompanijom Cambium Networks ušli u izgradnju i konverziju naše WiFi mreže, sa ciljem podizanja još veće stabilnosti i brzine bežičnog Internet pristupa.

  Aktuelni tržišni uslovi i proširenje ponude programskog sadržaja osnovnog paketa IPTV, rezultirali su delimičnom korekcijom cena.

  Od 01.03.2015. godine, za nove korisnike usluga naše kompanije, važiće delimično izmenjen cenovnik.

  Opisi usluga i servisa, uslovi korišćenja i cene, za sve nove korisnike biće objavljeni na našem sajtu od 02.03.2015.godine

  Zahvaljujemo Vam na poverenju i podršci.

  Vaš,

  Orion telekom

 • 11/02/2015 | Saopštenja

  Orion telekomu dodeljeni ISO sertifikati

  dodela_sertifikata.jpg
  Na svečanoj dodeli ISO sertifikata kompaniji Orion telekom, postavljeni su novi temelji
  u standardizaciji domaćih kompanija i time staju rame uz rame stranim kompanijama koje dolaze na tržište Srbije, trudeći se da ravnopravno učestvuju na tržištu ne samo Srbije već i regiona.

  dodela_sertifikata.jpg
  Na ovom događaju, pored predstavnika sertifikacionog tela SGS-a, predstavnika EBRD-a, FIC-a, AmCham-a itd. prisutni novinari su upoznati i sa detaljima tendera Vlade Srbije za nabavku i distribuciju besplatnih STB uređaja za socijalno ugrožene kategorije, u skladu sa najavom početka digitalizacije TV signala u Srbiji.

  Saopštenje za medije možete pročitati na sledećem linku.

  Orion telekom

  sgs.jpg • 06/02/2015 | Saopštenja

  Orion telekom - Donatorska večera za pomoć deci iz Zvečanske

  Donatorska večera za pomoć deci u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu i Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju "Sremčica", održana je u Beogradu i tom prilikom je prikupljeno oko 100.000 evra u novcu i robi.

  Domaćin Donatorske večere bilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, uz podršku Ministarstva privrede i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Alekasandar Vulin rekao je da su donatori pokazali da brinu o deci i omladini.

  Ministar privrede Željko Sertić istakao je da svaki dinar uložen u mališane kojima je pomoć potrebna, nije samo materijalna vrednost već je mnogo više od toga.

  Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine Tatjana Matić zahvalila se donatorima "što su u izazovnim vremenima dali svoj doprinos".

  Donatorskoj večeri, pored predstavnika domaćih i stranih kompanija, prisustvovao je i predstavnik kompanije Orion telekom, direktor marketinga, g-din Davor Sakač.

  „Orion telekom je mlada ali društveno odgovorna kompanija. Izuzetno nam je drago što smo večeras bili ovde, kako bi i Orion telekom dao svoj doprinos zajedničkoj akciji nekoliko ministarstava, koja je okupila brojna i zvučna imena domaće privrede. Posebno ističem, da je Orion telekom i u dosadašnjem radu na polju društvene odgovornosti, posebnu pažnju posvećivao deci, njihovim potrebama i srećnom detinjstvu!“

 • 29/01/2015 | Saopštenja

  Novi kanali u osnovnoj IPTV ponudi

  Poštovani korisnici,

  Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da su od danas u osnovnoj Orion IPTV ponudi tri potpuno nova TV kanala.
  Reč je o:

  • food_networkFood Network – Food Network pruža svež pristup sadržaju posvećenom kulinarskom umeću. Dostojan je pandam kanalu Kitchen 24, koga preti da skine sa trona. Food Network je prožet nagrađivanim kulinarskim emisijama, a sam kanal je proglašen najboljim uskospecijalizovanim kanalom u 2013. godini. Uz Food Network, upoznaćete izvrsne kuvare i na vrlo dinamičan način saznati recepte sa svih strana sveta. Kanal je britanske produkcije, što je garancija kvaliteta sadržaja. Nije u potpunosti lokalizovan, ali se očekuje da će biti lokalizovan na srpski jezik do kraja tekuće godine. Potražite Food Network na poziciji 45.
  • davinciDaVinci Learning – edukativni kanal, namenjen celoj porodici, a pre svega deci školskog uzrasta. Svrha programa je učenje kroz zabavu, a emisije su posvećene svim naučnim oblastima. Ovaj kanal na jednostavan i zabavan način decu uvodi u svet matematike, biologije, hemije, informatike, astronomije, umetnosti ... Lokalizovan je i ima značajnog uspeha u edukaciji dece i mladih. Kanal je britanske produkciije. Potražite ga na poziciji 55.
  • history2History 2 – kanal H2, nastavlja misiju History Channel-a i dublje istražuje teme koje gledaoci vole. Od teorija zavere do naučno-popularnih dokumentaraca, fascinantan sadržaj uz strastvene prezentere, učiniće da Vas H2 iznenadi i zabavi malo poznatim činjenicama iz svakodnevog života i bogate istorije čovečanstva. Potražite History2 na poziciji 33.

  Novi kanali biće dostupni svim novim i postojećim korisnicima od ponedeljka, 02. februara, u toku je migracija na novu IPTV platformu.

  Orion telekom

Za pomoć u korišćenju usluga i tehnička pitanja obratite se našem korisničkom servisu. Telefon: 011 4 100 100 Email: korisnicka.zona@oriontelekom.rs

© 2010 ORION Telekom. Sva prava zadržana.